parallax background

Dagen-debatt: Lösning eller alternativ?

Dagen-debatt: En radikal ändring behövs i Sverige
april 8, 2018
VIDEO: LIVSFARLIGA UNGERN? Bönesvar, Dagen-debatt och socialism
april 22, 2018

Dagen har nu publicerat en tredje artikel mot min video Varning inför valet. Det sista svaret från min sida vägrar man nu att ta in. Gå gärna till Dagens hemsida här och rösta om du inte håller med den tredje artikeln mot min video. Här kan du läsa min artikel som Dagen vägrat ta in:

Det är en skillnad mellan att vara ett alternativ och en lösning på problemet.

På morgonen den 12 januari talade Guds Ande inte enbart till mig om det mycket allvarliga läget i Sverige där vi nu står på randen till en antikristlig diktatur. Han sa också till mig att SD utgör det enda politiska alternativet idag till denna utveckling.

Men det är en skillnad mellan att vara ett alternativ och en lösning på problemet. Ett alternativ kan hejda utvecklingen. Men lösningen på Sveriges problem har ytterst bara Gud. Det hjälper inte om SD blir största parti om inte församlingen tar sitt ansvar att be för all överhet och klart predikar och undervisar Guds ord. Orsaken till att det idag ser ut som det gör i vårt land beror på att vi misslyckats med detta. Ansvaret vilar på oss.

Återigen, hotet mot judarna i Sverige idag kommer inte från SD. Björn Söders kontroversiella uttalande för några år sedan om judarna i Sverige var inte ett uttryck för antisemitism. Även Simon Wiesenthal Center fick i slutändan korrigera detta.

Före detta överrabbinen i Storbritannien, Sir Jonathan Sacks, har påpekat att antisemitismen likt en kameleont byter skepnad under olika tider. Under medeltiden förföljdes judarna på grund av sin religion. Efter upplysningen började de i stället att förföljas för sin ras. Efter Förintelsen förföljs judarna idag i första hand på grund av sin stat. Det antisemitiska israelhatet utgör idag den stora faran för judarna över hela världen inklusive i Sverige. Det hatet kommer främst från vänster och från islam och här finns inte bara faran för judar utan även för kristna. Vi kan inte leva kvar i gårdagens problematik så att vi inte ser vad som sker idag.

Den kristna tron kan inte förenklas till något slags tomte-ideal där man är allmänt snäll mot alla. Alexanderssons påstående att SD:s politik innebär ett brott mot den gyllene regeln och att älska sin nästa som sig själv ligger på samma nivå som budskapet på minnesdagen av terrorattacken i Stockholm att terror kan enbart besegras med kärlek och företrädaren för en moské som samlat in hundratusentals kronor till terroristorganisationer fanns på talarlistan.

SD:s invandringspolitik som för bara några decennier sedan ansågs vara rena självklarheter bland alla partier, men under senare år klassats som rasism, har efter krisen 2015 till stora delar anammats av de flesta partierna i Riksdagen. Förutom KD har inget parti visat större förståelse och engagemang för Mellanösterns förföljda kristna minoriteter än SD. Det är också orsaken till att många invandrare från dessa områden röstar på SD.

Att be att SD blir det största partiet i valet i höst handlar inte om att göra Gud till en springpojke utan att utifrån ett profetiskt tilltal be att Guds vilja ska ske. Kraftfull bön har sin utgångspunkt i uppenbarelsen av Hans vilja. Vi behöver också be att KD vänder tillbaka till sin ursprungliga kristna värdegrund. Man kan inte både påstå att man står upp för familjen och samtidigt förneka att alla barn behöver både en mamma och en pappa. Må Gud bevara Sverige från mer av sådan förödande moralisk vilsenhet!

Lars Enarson

1 Comment

  1. Mari Schwartz skriver:

    Håller med Lars Enarsson!