parallax background

Dagligt bröd

Herrens högtider studiebok
juli 6, 2016
The Joy of the Whole Earth
juli 6, 2016

En dagbok med en messiansk bibelläsningsplan på ett år


D Dagligt bröd följer veckans Tora-text, en bit varje dagen, tillsammans med en balanserad läsning från resten av Skriften, allt på ett år. Den är inte bara en ett-års bibelläsningsplan. Dagligt bröd är en dagbok med en utförlig judisk kalender.

Det är till stor välsignelse att ha en daglig balanserad kost från Guds Ord och att läsa igenom hela Bibeln på ett år. Mästaren sa: “Det står skrivet: Människan lever inte bara av bröd, utan av varje ord som utgår från Guds mun” (Matt. 4:4, 5 Mos. 8:3). Som Messias lärjungar behöver vi disciplinerat studera Guds Ord. Därför är det vår stora glädje att ge ut Dagligt bröd: En dagbok med en messiansk bibelläsningsplan på ett år.

Författare: Lars Enarson och Johannes Enarson

”Det står skrivet: Människan lever inte bara av bröd, utan av varje ord som utgår från Guds mun.”


 
B ibeln har ursprungligen kommit till oss från det judiska folket. Bibelläsningsplanen i Dagligt bröd är unik på flera sätt: (1) Den följer samma judiska indelning av Skriften som Messias och apostlarna var vana vid och går dagligen igenom ett avsnitt från varje del. (2) Den följer samma texter som hela Israel studerar varje vecka och kompletterar dessa med återstoden av Bibelns text. (3) Den inkluderar rikligt med information om den bibliska judiska kalendern, dess högtider och vad som har hänt i Israels historia på olika dagar.

Judarna delar in den hebreiska Bibeln (GT) enligt beskrivningen i Lukas 24:44: ”Allt måste uppfyllas som är skrivet om mig i Mose lag [Toran], hos profeterna och i psalmerna [Skrifterna].”

VARJE DAG LÄSER DU…

Dagligt bröd består varje dag – utom Sabbaten och högtider – utav: ett avsnitt ur Toran, ett avsnitt ur Profeterna, ett avsnitt ur Skrifterna (Psalmerna) och ett avsnitt ur de Apostoliska Skrifterna (NT)

PÅ VARJE SIDA I DAGBOKEN FINNER DU

På varje sida i dagboken finner du det gregorianska datumet, det hebreiska datumet, bibeltexterna för dagen, kalenderinformation om speciella händelser på den hebreiska kalendern och namnet på veckans Toratext längst ner. Ofta finns uppgifter om sådant som hänt i Bibeln eller i historien på just den dagen. På de tomma raderna i dagboken kan du anteckna sådant som talar speciellt till dig från din läsning, samt böneämnen, bönesvar, och tilltal från Gud.

Comments are closed.