Ett visdomsord till Sverige: Rapport från mötesresa nov 2016

The Joy of the Whole Earth
juli 6, 2016
Rapport från Sydafrika
december 2, 2016

J ag är tillbaka i Israel igen efter tolv intensiva dagar i Sverige och Finland. Den huvudsakliga inriktningen på förkunnelsen har varit lärjungaskap och nödvändigheten av att dagligen läsa och studera Bibeln. Det har varit mycket härliga samlingar. Mottagligheten för budskapet har varit stort överallt och jag är fylld av tacksamhet till Gud. På Åland ställde Pingstförsamlingen in sitt söndagförmiddagsmöte och hänvisade alla till mitt möte i Församlingen Ordet. Undrens tid är ej förbi! Det blev ett härligt möte där många fick ett förnyat möte med Gud.

Framför allt var det en stor glädje att återigen få undervisa i Församlingen Staden på Berget i Horred – mina gamla hemtrakter.

Det var också mycket inspirerande att delta ett par dagar i konferensen Re-formation i Uppsala. Reformationens betydelse för 500 år sedan lyftes naturligtvis fram men också behovet av en fortgående reformation tillbaka till en apostolisk kristendom. Jag uppfattade att konferensen gav nytt hopp för många av deltagarna och jag tackar Gud för den. Det var härligt att höra Dr Göran Lennartsson förklara för deltagarna att Luthers reformation förde oss tillbaka till Augustinus. Vi behöver gå tillbaka ytterligare 500 år till apostlarna i Jerusalem som alla var judar och levde som judar. Där finns våra rätta rötter. Vilken ljuvlig musik för mina öron! Det är här källan med det klara vattnet finns och att hitta tillbaka dit är den stora utmaningen för oss i denna tid!!

Det var gripande att höra Sven Nilsson tala om det andliga läget i Sverige. Han är en andlig nestor som levt med i skeendet i vårt land sedan 60-talet. Han talade om reformationens och framför allt friförsamlingens betydelse och kom sedan in på det nuvarande läget i församlingen. Gud har inte fått igenom sin vilja än med Jesusrörelsen och den karismatiska förnyelsen. Något gick snett med trosrörelsen och det berörde mig djupt att höra hans hjärterop: ”Gud vill du ge oss en chans till?”

Kärnan i Svens budskap var att Gud söker efter trons lydnad för Ordet i praktiskt handlande för att gestalta Guds rike i vardagen. Han betonade speciellt äktenskapet och familjen som en enorm utmaning i vår tid. Situationen idag är som på Nehemjas tid. Altaret är återuppbyggt, vi har härlig lovsång och tillbedjan och även stark förkunnelse på en del håll, men murarna är nerrivna. Nyfrälsta har inget skyddat, heligt område att komma in i så fienden kan enkelt komma och riva ner alltsammans närhelst han vill. Ett oerhört starkt budskap som jag säger ”Ja och Amen!” till av hela mitt hjärta.

Under bönesamlingen den första konferensmorgonen kom Guds Ande över mig. Jag fick plötsligt en stark maning att be Gud om ett visdomsord till Sverige. Det dröjde inte länge innan det kom vilket överraskade mig:

”Det bud som jag i dag ger dig är inte för svårt för dig, och det är inte långt borta. Det är inte i himlen, så att du behöver säga: ‘Vem vill för oss stiga upp till himlen och hämta det åt oss och låta oss höra det, så att vi kan följa det?’ Ordet är inte heller på andra sidan havet, så att du behöver säga: ‘Vem vill för oss fara över till andra sidan havet och hämta det åt oss och låta oss höra det, så att vi kan följa det?’ Nej, ordet är dig mycket nära, i din mun och i ditt hjärta, så att du kan följa det.” (5 Mos 30:11-14)

Ordet är oss nära. Det var så Reformationen började för 500 år sedan och här finns också vägen vidare! Vi behöver inte fara till himlen för att hämta ner det eller åka över till andra sidan havet. Det finns hos oss var och en att läsa och studera! Detta visdomsord bekräftade inte bara Sven Nilsson budskap utan också genom det som Gud hade lagt starkt på Anders Gerdmars hjärta för hela konferensen. Han talade passionerat om Josias reformation i Andra Krönikeboken 34 när man hittade lagboken. Det finns fortfarande hopp för våra nationer därför att ordet är oss nära!

Det är nu femte året som vi ger ut bibelläsningsplanen Dagligt Bröd (se dailybread.cc och arielmedia.tictail.com). För mig personligen har denna bibelläsningsplan varit revolutionerande och det är glädjande att se hur den också inspirerat och fortsätter att inspirera många andra till att läsa igenom hela Bibeln med förnyad glöd. Populariteten ökar för varje år. I år ger vi ut den på tre språk: engelska, hebreiska och svenska. Vi kommer förmodligen snart också att ge ut den som en app. Men inget kan ersätta att man läser Bibeln och antecknar vad Gud talar. Dagligt Bröd är ett underbart hjälpmedel till dagligt lärjungaskap – en andlig träningsmaskin. Äkta väckelse har alltid haft sitt ursprung i ett förnyat läsande och studerande av Skrifterna. ”De … forskade varje dag i Skrifterna. … Många av dem kom till tro.” (Apg 17:11-12)

Jag brinner av längtan att få se en äkta andlig förnyelse och upprättelse av församlingen i Skandinavien. Under en längre tid känt mig manad att starta en hemsida där jag kan skriva mer om detta. Nu är hemsidan igång. Välkommen till larsenarson.com! Jag ser fram emot att på detta sätt kunna hålla kontakt med likasinnade i Skandinavien för att uppmuntra till väckelse och återupprättelse. Hör gärna av dig med synpunkter och kommentarer! ”Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.” (Heb 10:24)

Under mötesresan nyligen läste jag igenom en intressant bok på engelska av Dr. Robert D. Heidler The Messianic Church Rising. Jag hoppas inom kort kunna lägga ut en recension av boken på hemsidan. Boken är definitivt aktuell.

Det finns kraft i Ordet. ”Om ni förblir i mitt ord är ni verkligen mina lärjungar. Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria.” (Joh 8:31-32)

Vi håller kontakten.

Kära brodershälsningar,
Lars

Comments are closed.